Nálunk még vmilyen oknál fogva nem terem a bab, semmilyen formában. Anyósom hozott 3kg zöldbabot. Ennyit képtelenség megenni, hankkánál láttam egy receptet, kipróbáltuk. 8 üveggel lett.
Hozzávalók:
- 3kg zöldbab
- só
- ecet
- tartósító - mivel már szalicil nincs, így natrium-benzonat lett
Zöldbabot, megtisztítottam, levagdostam a végeit és kb. 2cm-es darabokra vágtam. Lábosban vizet forraltam, majd tettem bele sót, ízlés szerint és mehet bele a bab. Roppanósra főztem, levettem a tűzről. A megmosott, fertőtlenített üvegekbe mertem a babot, majd mindegyikbe 1-1 kk 10%-os ecetet tettem. Főzővizet újra felforraltam, elkevertem benne egy kevés tartósítót, majd mehet a babra. Tetejére még egy kis tartósító, lezár és mehet a száraz dunsztba.
Próbáltál már tartósító nélkül is elrakni télire?
VálaszTörlésÉn most megpróbáltam, kíváncsi vagyok meddig áll el.
nem, de minimálist teszek, úgyh ennyit hagyok.
VálaszTörlés