Hozzávalók:
2 közepes nagyságú padlizsán,
1 fej közepes hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 ek citrom+balzsamecet,
150ml olívaolaj,
1/2 kk só,
őrölt bors,
2 ek majonéz,
egy kevés mustár
A
padlizsánokat villával megszurkálom, körbe-körbe mindenhol. Beteszem a
sütőbe és minden oldalát addig süöm, míg megfeketedik. Mikor megsült,
kiveszem, fedő aláteszem v nejlonzacskóba, kihűtöm. Ezzel nem szoktam
sokat vacakolni. Majd az égett bőréről lekaparom a masszát - ez fontos,
mert ez adja az ízét. Ezt a masszát vágódeszkára teszem és plasztik v fa
késsel péppé dolgozom. Na ez nekem macerás, úgyhogy beteszem a turmixba
és ott pépesítem. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, sózom, borsozom,
majd az ecetet és az olajat is. Addig kavarom, míg homogén nem lesz.
Ekkor hozzákeverem a majonézt és a mustárt is. Hűtőszekrénybe teszem, h
összeérjenek az ízek, ez nálunk nem mindig jön össze, mivel idő előtt
elfogy. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése