2012. július 16., hétfő

levendulás-gyömbéres-vaniliás baracklekvár

Szombaton jött egyik ismerős, h van egy csomó sárgabarackja, hát aznap nem jött össze a szedés, másnap viszont esett az eső. De a hetem erősen betáblázott, úgyh nem volt mit tenni, vasárnap este elmentünk 3an, h gyorsan végezzünk. Ma feldolgoztam. 
Kb. 6kg-ból a régen gyártott mákos-mandulás baracklekvárt készítettem, kb. 6kg a fagyasztóban landolt, mivel elfogyott az energiánk és 7,5 kg-ból készült e fenti lekvár. 
végül is semmi extra tettem bele megérzésnyi levendulát, szárított volt itthon, egy nagyobb darabka reszelt gyömbért és két rúd vaníliát. Most száraz dunsztban pihen. 
Ha kész, lesz fotó is. :) 

2 megjegyzés:

  1. Ügyes és szorgalmas vagy! Nagyon szeretem a baracklekvárt én is, levendulával még nem próbáltam, különleges lehet.

    VálaszTörlés
  2. nagyon finom lett, érdemes megpróbálni!!!

    VálaszTörlés