Mivel sok a cukkini, ezért gondoltam, kísérletezek vele. Ezt a Terebessen találtam. Bár, ananászszörpöm nincs, de vettem 100%-os ananászlevet, és majd abból vhogy megmakkerálom a dolgokat, teszek hozzá pár fűszert. Találtam a Vidék Íze honlapján egy szörp receptet is, de arra már nincs energiám, h még azt is megcsináljam. Kíváncsi leszek az ízére, és hogy valóban olyan lesz-e, mint az ananász. :)
Hozzávalók:
- 3 kg felkockázott tök (cukkini),
- 40 dkg cukor,
- 4 dkg citromsav,
- 4,2 l. víz,
- 1 l. ananászszörp (helyett 100% ananász)
- narancs
- citrom
- szegfűszeg
- gyömbér - ha lenne itthon...
Elkészítése:
- A tököt körömnyi kockákra vágom,
- 2 l. vízben elkeverek 4 dkg citromsavat, és a tökre öntöm.
- 24 óra hosszat állni hagyom.
- Másnap 2 l. vízből és 25 dkg cukorból szirupot főzök,
- és a lecsöpögtetett tököt kb. 2 percig a szirupban főzöm.
- Ezután leszűröm.
- A lét kiöntöm (de szirupként savanyítva citromsavval és aromával, üdítőnek is felhasználható).
- 1 l. ananászszörpből, 2 dl. vízből és 15 dkg cukorból szirupot főzök, a tökre öntöm (már ne forraljuk!)
- és azonnal üvegekbe töltöm.
- Száraz dunsztba tesszük.
Nos, előkerültek a dunsztból. 13 üvegből kb. 4-5 üveggel már ki kellett öntenem, mert: 1. olyan, mintha felforrt volna, 2. totál megtottyadt a cukkini, 3. megpenészlesedett.
Az 1l ananászszörp kevés, én 1,5-öt tettem bele, de sztem, akár a duplája is mehetett volna még, és akkor talán sikeredett volna és némi tartósítószer is elkelt volna. Vagy fogalmam sincs, h mivel lehetett volna még feljavítani.
Örülök, h nem lendültem bele több kilóval! Úgyh csak óvatosan!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése