Ez egy gyors poszt volt, az egyik "fazekas" érdeklődött, a hájas tészta elkészítéséről. Anyu "kéznél" volt, kértem a szakmai tudását. Már én is gondoltam rá, h utána kellene járni ennek a dolognak is.
70dkg liszt, 50dkg háj
70dkg liszt, 50dkg háj
A hájat le daráljuk. A hájat 25dkg lizsttel, 3 kanál 10%os ecettel összegyúrjuk. Félretesszük.
2 tojássárgájával 5deka cukorral csöpp sóval és a többi liszttel (45dkg) langyos vízzel rétes tésztát készítünk. A rétes tésztát kisodorjuk - nem a tipikus nyújtott rétes tésztára gondoljunk - az előbb összegyúrt hájat rákenjük a tésztára.
Többször összehajtogatjuk, jól megütögetjük, 1 napot legalább pihenni hagyjuk.
Lényeg: előmelegített forró sütőben sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése