Csibepörkölt lesz, amellé anyu vmiféle főzeléket gondolt. Simán rávágtam, h legyen krumpli. Majd a következő pillanatban eszembe jutott, h az nekem mellőzött élelmiszer. Jó, akkor legyen vmiféle csicsókás köret. Igen, de mi?!
A Fazékban (Facebookos zárt csoport) kértem segítset, először gnocchi jött, majd nokedli. Majd Tiszta tésztánál találtam normál rusztikus gnocchi receptet. Tegnap sült egy kis sütőtök, ahogy néztem a blogokat, jó párosítás, miért ne gondoltam.
A Fazékban (Facebookos zárt csoport) kértem segítset, először gnocchi jött, majd nokedli. Majd Tiszta tésztánál találtam normál rusztikus gnocchi receptet. Tegnap sült egy kis sütőtök, ahogy néztem a blogokat, jó párosítás, miért ne gondoltam.
Tehát a recept:
- 40dkg héjában főtt csicsóka
- 10dkg sült sütőtök
- kb. 15-20dkg liszt - de kb amennyit felvesz
- egy kevés zsír
- 1 tojás
- csipet só
A csicsókát puhára főztem, majd megpucoltam és krumplinyomóval összetörtem.
Sajnos, kétféle csicsókát használtam, piacon vásárolt anyókás nagyon hamar megfőtt, megpuhult, szemben a zöldségesnél vásárolt, kevésbé rücskös fajtával. Így kisebb darabkák maradtak benne, de ezt már kb. akkor észleltem, mikor tésztává próbáltam formázni.
Sajnos, kétféle csicsókát használtam, piacon vásárolt anyókás nagyon hamar megfőtt, megpuhult, szemben a zöldségesnél vásárolt, kevésbé rücskös fajtával. Így kisebb darabkák maradtak benne, de ezt már kb. akkor észleltem, mikor tésztává próbáltam formázni.
Szóval, összetörtem a csicsókát, majd szitán áttörtem a sütőtököt is.
Lisztből halmot képeztem, bele a csicsókás-sütőtök, kissé összedolgoztam, majd a közepébe lyukat fúrtam és ment bele a tojás és kevés zsír és a csipet só.
Menet közben gondoltuk anyuval, h ketté választom és egyik feléből lesz nokedli, a másikhoz pedig adok még lisztet és lesz gnocchi.
A nokedli jobb lett, legalábbis kinézetre. :) Pedig ez életem második nokedlije. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése