Nézelődtem a neten, h mit lehetne darált húsra. Találtam is egyet, Lilla főznél, majd a Stahl magazinban is egyet. Gondoltam, ami tetszik egybe hozom. :)
Hozzávalók:
- 30dkg spagetti - azért színes, mert a fele durumtészta
- sajt a tálaláshoz
húsgolyóhoz:
- 25dkg darált hús - nekem sertés volt
- 5dkg zsemlemorzsa
- 5dkg tej/tejszín/ nálam sűrített tej
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1ek ketchup
- 1db 10cm-es friss gyömbér hámozva, reszelve
- 2 ek petrezselyem
- 1 ek bazsalikom
- 1ek reszelt parmezán
- só, bors
- olaj a sütéshez
paradicsom szósz:
- 2 doboz hámozott paradicsom
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 6ek olaj
- bazsalikom, petrezselyem, oregano
- 1 csipet cukor
- só, bors
Zsemlemorzsát tálba tettem, összekevertem a tejjel, majd kb. negyed órát állni hagytam. Eztán hozzá kevertem a húsgombóc többi hozzávalóját. Golyókat formáztam, majd olajban kisütöttem. Nem baj, ha nem sül át teljesen, mert még főzzük a szószban is.
Fazékban vizet tettem fel, sóval, kevés zsírral, mikor forrt a víz, beletettem a tésztát.
Másik lábasba olajat tettem, majd kicsit megpirítottam a hagymát, rádobtam a zúzott fokhagymát, majd a paradicsomot és fűszereztem.
Mikor kisültek a húsgolyók, mehetnek is a paradicsomszószba. Ha a szósz túl sűrű lenne, akkor a tésztafőző vízből teszek át a szószba.
Tálaláskor a tésztára helyezem a paradicsomos húsgombócot és megszórom sajttal.
hát én ezt most jól elkészítettem ebédre! Nagyon, de nagyon finom lett. Pedig zabpehellyel készült, zsemlemorzsa helyett :)
VálaszTörlésÖrülök neki, h ízlett!!!
VálaszTörlés