2011. július 7., csütörtök

Töltött padlizsán

Kaptam nagyon szép padlizsánokat a boltban. Most nem volt kedvem padlizsánkrém formájában elkészíteni, hanem inkább vmi zöldséges kajára vágytam. Keresztanyám pedig adott két nagyobb cukkínit, úgy erre kerestem rá. Blikk Nők 100 recept újságban találtam rá! 



Hozzávalók (4 személyre)
  • 2db padlizsán
  • 20dkg csiperkegomba
  • 1db sárga kaliforniai paprika
  • 1db piros kaliforniai paprika
  • 2 fej mogyoró hagyma
  • 2ek fehér balzsamecet
  • bors
  • 4ek olívaolaj
  • 1tk grill fűszerkeverék
Szósz (ez nekem annyira nem jött be, úgyh sima ezersziget öntetet használtam, de azért leírom, hátha vki lát benne fantáziát)
  • 150gr majonéz
  • 3ek csípős ketchup
  • 30ml brandy
  • 1ek citromlé
  • 1ek narancslé
  • bors
  • cayenne-bors
  • cukor
Mossuk meg a padlizsánokat, hosszában vágjuk ketté, és vájjuk ki a belsejét, úgy hogy kb. 1 cm-es réteg maradjon benne. 
A gombát tisztítsuk meg, és szeleteljük fel. A paprikát csumázzuk ki, kockázzuk fel. A mogyoróhagymát hámozzuk meg, vágjuk ketté és szeleteljük fel. Keverjük össze a zöldségeket, és adjuk hozzá a padlizsánok kivájt belsejét is. Ízesítsük az ecettel, sóval és borssal, majd keverjük hozzá az olajat. Töltsük a keveréket a kivájt padlizsánokba (nekem túl sok lett, úgyh mellé tettem sülni). Szórjuk meg őket egyenletesen a fűszerkeverékkel. 
Csomagoljuk a megtöltött padlizsánokat egyenként alufóliába, majd tegyük a forró grillre és süssük 15-20 percig. Sütőben is elkészíthetjük - én ott tettem. Ekkor nem kell alufóliába csomagolni, a tetejére lehet szórni sajtot is. 

Szósz:
keverjük össze a majonézt a ketchuppal, a brandyvel, valamint a citrom- és narancslével. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot, cayenne borsot és cukrot.

forrás: Blikk Nők 100 recept II./2

2 megjegyzés: