Nem mondanám, h a karalábé a kedvenc zöldségem, de azért néha napján előfordul a tányéromon. :) Lapozgattam az újságot, és nagyon gusztusos fotó készült róla, így gondoltam, elkészítem.
Hozzávalók:
- 2 fej karalábé
- 2 alma
- 2 fej lilahagyma - nálam újhagyma volt
- 2 paradicsompaprika - 1 tv paprika volt itthon
- 8dkg dióbél - török mogyorót találtam :)
- 1 citrom leve
- fél dl olaj
- só
- frissen őrölt bors
- 1 mokkáskanál kakukkfű
a meghámozott falatnyi hasábokra vágott karalábét annyi sós vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni, a citrom levének a felével. Nem kell nagyon puhára főzni a karalábét.
Amíg fő, felaprítjuk a többi anyagot: az almát, nagyjából ugyanakkorára mint a karalábét, a paprikát csíkokra, a lila hagymát negyed karikákra, a dióbelet is negyedekre (én mozsárban kissé megtörtem a mogyorót).
a megfőtt karalábét a levében hagyjuk kihűlni, leszűrjük és összekeverjük a többi anyaggal, hozzáadjuk az olajat, a citromlét, sózzuk, borsozzuk és kakukkfüvet szórunk rá.
Tálalás előtt legalább 1 órát időzzön a hűtőben.
Forrás: Kisalföld Gasztro magazin (2011.május 4.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése