Már nem tudom, h mi után kutattam, de ezt találtam KicsiVúnál. Ma sikerült szereznem vörösáfonyát és elkészítettem, bár dolgot módosítottam rajta.
Hozzávalók:
- 9 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (ez nekem rozsliszt lett, ez volt itthon)
- 14dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 2tk szódabikarbóna
- mézeskalács sütemény por ízlés szerint
- 2ek cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg apróra tört étcsoki
- 5-7dkg aszalt vörösáfonya apróra vágva
- 1 tojás
- 14dkg barnacukor
- 0,8dl olaj
- 2dl tej
- pár löttyintésnyi áfonyalikőr
- fél csomag vaníliás cukor
A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeverésesben 160). A sütőformát bezsírozzuk, és betesszük a hűtőbe.
Egy tálba szitáljuk a kétféle lisztet, hozzákeverjük a többi száraz hozzávalót (sütőpor, fahéj, kakaópor, csoki).
Egy másik tálban felverjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot, olajat, vanilincukrot, likőrt és a tejet. Az így kapott masszába belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd az áfonyát. A tésztát muffinsütőbe öntjük , kb. 20 percig sütjük, utána 5-10 percig hűlni hagyjuk.
Egy másik tálban felverjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot, olajat, vanilincukrot, likőrt és a tejet. Az így kapott masszába belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd az áfonyát. A tésztát muffinsütőbe öntjük , kb. 20 percig sütjük, utána 5-10 percig hűlni hagyjuk.
12db lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése