2010. augusztus 18., szerda

Sós kifli

Elsőként a leánybúcsúmon találkoztam vele. Majd felajánlották, az esküvő előtti fogadásra is készítenek egy-két adagot. Kaptunk az alkalmon, mert nagyon finom! Ami fotó látható lesz, az egy gyors lopott fotó, h nehogy megint lecsússzunk róla!

Hozzávalók:
25dkg rámát 1 ek sóval kikeverni.

Tészta:
  • 70dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 2ek cukor
  • 1 kefír
  • 1dl tej
  • 1dl olaj
  • 5dkg élesztő
Ezeket mind összegyúrjuk egy rúdba és 8 részre osztjuk a tésztát.
Egy gombócból lapostányér nagyságú tésztát nyújtunk és megkenjük a kikevert sós ráma 1/4-vel és egy másik kinyújtott tányér nagyságú tésztával lefedjük.
12 részre osztjuk és feltekerjük, kifli formába. Tojással megkenjük, szórunk rá sajtot vagy köménymagot vagy szezámmagot.

4 megjegyzés:

  1. Röviden: segítség!!! Zölddiólikőrt készítek, az üvegre a kezdeti dátumot, a "6 hét" és a "kulináris ízbombák blogspot"ot írtam fel, ez annyit tesz, hogy hat hétig kell érlelni a dolgot, majd a blogon megnézni a folytatást. A hat hét lejárt, a blogra visszajöttem(?), de zölddiólikőr recept sehol nincs...Jó helyen járok, csak idővel le lett véve a recept? Vagy én írtam rossz címet, és találjam ki, ha kell, hogy mit csináljak most az üvegemmel:)?
    Bogi

    VálaszTörlés
  2. szia,
    jó helyen jársz, a recept is megvan még: http://kulinarisizbombak.blogspot.com/2009/03/fuszeres-diolikor.html :) jó ténykedést! Jó hogy írtál, így én is befejezem az enyémet! :)

    VálaszTörlés