2010. június 29., kedd

Karácsonyi Rigó Jancsi

néven fut. De mi elkészítettük most búcsúra. 


Szilveszterkor ettünk ilyet, Erdélyben, Zetelakán. Nagyon ízlett mindegyikünknek, és ezen felbuzdulva kértem el a receptet, h majd itthon is elkészítjük. A recept megérkezett, finom lett, elfogyott még fotókészítés előtt. Úgyhogy az ottani fotót fogom feltenni. :) Időközben megkaptam a segítséget, Ottistől, hogy a 2 cikk étcsoki az 10dkg-nak felel meg.

5 tojás sárgáját 10 dkg cukorral habosra kavarunk hozzáadunk 8 kanál tejet, 1 kanál kakaót, egy marék örőlt diót, egy evőkanál nesszkávé, 1/2 kávéskanál szalakálé tejbe felfuttatva majd miután összekavartuk hozzáadunk 20 dkg lisztet.
Az 5 tojás fehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verünk majd a lisztes masszához adjuk, óvatosan összekavarjuk.
Ki zsírozott tepsibe tesszük és megsütjük.
KRÉM A TETEJÉRE
Miután megsült a tészta és langyosra hűlt, 1/2 l tejszínből habot kavarunk amihez hozzáadunk 2 vastag cikk megolvasztott étcsokoládét (ez egyenlőre kérdezés alatt van, h hány deka konkrétan) amitől a tejszínhab is megkeményedik. A tetejére csokimázat készítünk minden cikk csokihoz 1 evőkanál olajat teszünk és így olvasszuk meg majd öntjük a hab tetejére.
Diszítése fehér tejszínhab és narancs cikkek izlés szerint.

3 megjegyzés:

  1. köszi, ez az eredeti verzió. Nálunk nem került rá tejszín és narancs se, de azt mondták, h nem is kell rá. Sztem, aki ettem mindkettőből, kellene rá, mert úgy nagyon finom!!! Na de mindegy egyes kockát ki díszíteni, az már macerás dolog... :)

    VálaszTörlés