helyett, simán pulykamell.
Ma, nem terveztem, h az életemet a konyhában töltöm, de aztán mégis úgy sikerült. Egy nagyobb pulykamell került elő, először kebab és steak burgonyás ebédet gondoltam, aztán vhogy a Kifőztük februári számában található Lángolt csirketál lett a befutó. :)
Hozzávalók:
- 1 egész filézett "szárnyas"mell (kb. 50dkg)
- 1 érett alma (2-t használtam)
- 1 nagyobb vöröshagyma (szintén 2)
- 2 nagyobb v 4 kisebb krumpli ( szintén több lett)
- 2 nagyobb sárgarépa (4 lett)
- fokhagyma ízlés szerint
- darabka gyömbér
- kevés tabasco
- só
- bors
Páchoz
- 2ek méz
- 2ek mustár
- fokhagyma
- 1ek fahéj
- 1kk reszelt szerecsendió
- 1kk őrölt szegfűszeg
- 1ek curry
- 1ek csípőspaprika-krém (csípős pirosarany)
- 1/2dl olaj
sütőzacsi
Először elkészítettem a páclét, majd a húst vékonyra felszeltem. A páclevet ráöntöttem a húsra és hagytam, hadd ismerkedjenek. Elméletileg, legalább addig, amíg a zöldségeket előkészítjük, nálam kicsit tovább tartott.
Majd a zöldségeket, megmossuk, hámozzuk, egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, kivéve az almát.
Először próbáltam sütőzacskóval, de a végén kivettem, mert nem akart benne sülni. Nem tudom miért...
Szóval, sütőzacsi aljába először a zöldségeket tesszük, fokhagymát, majd a húst és ráöntjük a páclevet. Sózzuk, borsozzuk, jól összerázzuk, h mindenhol érje a páclé. Én ekkor dobtam bele a gyömbért és egy kevés tabascoval meglocsoltam. Hőálló edénybe tettem, bekötöttem, megszurkáltam és betettem a sütőbe. 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Mivel, nekem vmiért nem akart sülni, ezért kiszedtem a zacsiból és elterítettem a tepsiben, kicsit meglocsoltam még olívaolajjal, lefedtem alufóliával és így sütöttem, míg el nem készült.
Finom, viszont, nekem lángol. :)
Forrás: Kifőztük februári száma
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés