Hozzávalók:
- 4 körte
- 15dkg cukor
- 2dl víz
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg mascarpone - másodjára már mizo natúr vajkrém
- 1,5 dl tejszín
- 1/4 tonkabab - vidéken ilyet elég nehéz lenne beszerezni
- másodjára már a szirupba került még fahéj, vanília, szegfűszeg és rum is
A körtéket félbevágjuk és a magházakat eltávolítjuk. Egy serpenyőben összeforralunk 10dkg cukrot a vízzel és a citromhéjjal (fahéjjal, vaníliával, szegfűszeggel és rummal), majd a körtéket fedő alatt puhára pároljuk benne. A szirupból kivéve a körtéket hagyjuk állni.
Külön felverjük a mascarponét a cukorral, lereszelt tonkababbal, citromhéjjal, majd külön a tejszínt a habfixálóval és lazán összekeverjük a kettőt.
Majd a körték belsejébe töltjük és tálaljuk.
forrás: Paprika magazin szeptemberi szám
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése