2009. december 1., kedd

csoki tallér

Ha felszabadul a konyha, akkor beszabadulok, üres lesz a lakás, lehet nyugiban ténykedni!!! :)

hozzávalók:
  • 15 dkg keserűcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg dióbél - na ezt fogom vmi mással kiváltani
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére: 2 ek porcukor

A csokit egy edénybe tördeljük, fél deci vízzel felöntjük, és gőz felett lassan felolvasztjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen forró. A vajat hozzáadjuk, és jól elkeverjük, majd a krémet hűlni hagyjuk. A dióbelet hosszában nagyobb darabokra vágjuk.

A porcukrot, a tojássárgákat és a vaníliás cukrot fehéredésig keverjük. A diót és a csokikrémet óvatosan beleforgatjuk.

Egy folpackfóliát 2 ek porcukorral megszórunk, a masszát rásimítjuk, majd a fólia segítségével hengerré formáljuk. Belecsomagoljuk, és 4 órára vagy akár egy egész napra is hűtőbe tesszük. Szeletekre vágjuk.

forrás: magyar konyha melléklet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése