hozzávalók:
- 15 dkg keserűcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 10 dkg dióbél - na ezt fogom vmi mással kiváltani
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére: 2 ek porcukor
A csokit egy edénybe tördeljük, fél deci vízzel felöntjük, és gőz felett lassan felolvasztjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen forró. A vajat hozzáadjuk, és jól elkeverjük, majd a krémet hűlni hagyjuk. A dióbelet hosszában nagyobb darabokra vágjuk.
A porcukrot, a tojássárgákat és a vaníliás cukrot fehéredésig keverjük. A diót és a csokikrémet óvatosan beleforgatjuk.
Egy folpackfóliát 2 ek porcukorral megszórunk, a masszát rásimítjuk, majd a fólia segítségével hengerré formáljuk. Belecsomagoljuk, és 4 órára vagy akár egy egész napra is hűtőbe tesszük. Szeletekre vágjuk.
forrás: magyar konyha melléklet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése