2009. április 6., hétfő

Medvehagyma krém leves sonkagombóccal

Hozzávalók cca 4főre
4 csokor medvehagyma levél
egy kisebb zeller gumó
1 kis szál sárgarépa(ne túl sok mert akkor elszínezi)
2 nagyobb krumpli (kb fél kiló)
kisebb fej hagyma
2dl főző tejszín
só,
szerecsendió
gombóc:
főtt füstölt sonka vagy bármilyen főtt füstölt hús
1 tojás
liszt
30 dkg burgonya megfőzve
petrezselyemlevél
só, bors
a leveshez a hozzávalókat feltesszük főni a medvehagyma kivételével mert azt csak akkor tesszük bele mikor minden készre főtt és csak éppen blansírozzuk. A megfőtt zöldségeket kisebb adagokban turmix gépben homogénné turmixoljuk (ezt ajánlatos úgy csinálni hogy egy két kanál levet is engedünk rá)Ha kész vagyunk vele felöntjük a tejszínnel beízesítjük, és összeforraljuk. Ha túl sűrű, lehet hígítani is,akkor jó a leves ha a színe olyan mint a spenótnak!Borsot nem rakunk bele mert nem passzol az ízhez!
A gombóc készítése:
A főtt burgonyát összetörjük majd összekeverjük az apróra vágott füstölt hússal,tojással fűszerekkel és annyi liszttel amennyit felvesz, és krumpligombócszerű tésztát kapunk.Lisztes kézzel raffaello méretű gombócokat készítünk és a lobogó levesbe tesszük, majd addig főzzük amíg fel nem úsznak a tetejére.

Jó étvágyat!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése