Maradt még réteslap, Ancsikánál láttam egy nagyon jó kis desszertet, el is készítettem.
Bár, nekem nincsenek szuflé formáim, így egy kb. 24cm-es tortaformába sikerült tenni. Fotó nincs. Úgyh be kell érnetek a forrás fotóval a forrás oldalon. :)
Szóval, a hozzávalók:
- maradék réteslap
- 3-4 alma
- körte - nekem volt az is
- 4-5db szilva
- fűszerek: fahéj, szegfűszeg, gyömbér - mézeskalács fűszert tettem rá :)
- vanília kivonat - nekem csak sima vanília volt
- mandulalikőr - rum van az eredetiben
- darált mandula - mogyoró az eredetiben
- reszelt citromhéj
- vaj
- barnacukor
Gyümölcsöket megmossuk, héját levágjuk, felkockázzuk, szilva magok kiveszzük, szintén kockázás.
A vajat megolvasszuk, majd beletesszük a barnacukrot is, kissé megkaramellizáljuk. Rádobjuk a gyümölcsöket, fűszereztem. Megpároltam, majd lehúzva a tűzről beletettem a vaníliát és a mandulalikőrt, vmelyest kihűtöttem és mehetett bele a darálmány is.
Kivajaztam a tortaformát, beleterítettem a réteslapot, amennyire lehetett beletettem a gyümölcsös masszát, tetejére rátettem a maradék réteslapot, meglocsoltam olvasztott vajjal, megszórtam barnacukorral és mehet az előmelegített sütőben, ahol 180°C-on addig sütjük, míg aranybarna nem lesz.
Nagyon finom!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése