Hozzávalók:
- 2 tojás
- 2,5 dl joghurt
- 10 dkg cukor (fruktózt használtam)
- 0,75dl olaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 25dkg liszt (teljes kiőrlésűt használtam)
- 1tk szódabikarbóna
- 1tk sütőpor
- fahéj, gyömbér, szegfűszeg, vanília
- 20dkg fagyasztott málna (ezt legközelebb egy kicsit felengedem, annyira, h ne legyenek öklömnyi darabok)
- zsiradék a formához
- sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A formát kikenjük és hűtőbe tesszük. A tojásokat, a joghurttal, a cukorral, vanilia kikapart részével és az olajjal felverjük.
- A csokoládét felaprítjuk, a liszttel, sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel összekeverjük. A málnát beleforgatjuk.
- Lisztet gyorsan a tojásos keverékhez adjuk.
- A tésztát a forma mélyedéseibe töltjük.
- A sütőben 20-25 percig (inkább tűpróbáig) sütjük.
- Ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Nekünk nem lett olyan édes, mint ahogy elvártam volna, így inkább én még egy kis tejszínhabbal tudtam volna elképzelni, porcukorral is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése