2010. december 19., vasárnap

Színes házi tészta

Természetesen a család tagok kapnak "normális" ajándékot is, de nem maradhat el a handmade termék sem. Ilyen most a színes tészta lesz. Nem hittem, h elkészül, de sikerült. Most a szépszoba (név eredet: hajdanán, mikor a szülők ide költöztek, az volt a rumlis szoba, talán még lebetonozva sem volt, majd szépen lassan kinőtte magát és most az a fogadó- "könyvtár" szoba) szárító üzemmé ment át. Mivel, az aszaló is ott tekereg ill. a tészták is még ott száradnak. :) 

Az alap tészta: finomlisztből 10 dkg-ként 1 tojás. 

Sárga tésztát még kis adagban próbáltam, bár sztem, az lett a legjobb, állagra. 
Szóval: 10dkg liszt (Jamie Oliver "00"-s réteslisztet ír, én sima finomlisztet használtam) 1 tojás és megérzésnyi kurkuma.

zöld tészta: nem kaptam spenótot, azzal biztos, h zöldebb lett volna. Kb. 20 dkg brokkolit főztem meg, mikor kihűlt, leöntöttem róla a vizet, majd botmixerrel pépesítettem, 20dkg liszttel indultam és 1 tojást adtam hozzá. Sztem, még 10 dkg lisztet felvett. 

Piros-pink tészta: 2 kisebb céklát megfőztem, meghámoztam és péppé turmixoltam. Itt is 20 dkg liszttel kezdtem, 1 tojás. Azért nem két tojás, mert a másik tojás helyett volt a cékla. Szintén kellett hozzá adagolni még lisztet. 

Még készült szimpla levestészta is, 10dkg liszt 1 tojás

Mikor sikerült összegyúrni a megfelelőre, folpack és irány a hűtő 1 órára. Majd elővettem a tésztagépet, először vékonyra kinyújtottuk, majd hagytuk kicsit száradni, bár így utólag lehet nem kellett volna, és ment a forma nyújtóba. Hát, h mi ennek a szakszerű elnevezése passz. Legyen metélt. :) Most száradnak, a csomagolást majd még megálmodom, de valszínű egyszerű celofán lesz a befutó, egy-két recept szomszédságában. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése