Hozzávalók:
20dkg étcsokoládé
10dkg margarin
5 tojás
3 ek tejföl
15dkg cukor (10dkg barna+5dkg sima)
1 vaníliarúd
1/2 kk sütőpor
egy csipet szódabikarbóna
1 kk fahéj
10 dkg liszt
2 kk tabasco
15dkg eper
tejszínhab a tálaláshoz
Az öntethez:
2dl tejszín
5dkg margarin
5dkg kakaópor
5dkg cukor
5dkg barna cukor
1/2 kk őrölt fahéj
A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. A csokoládét a margarinnal vízgőz felett megolvasztjuk. A tojást összekeverjük a tejföllel, a cukorral és a kipergetett vaníliával, majd vízgőz felett 5 percig folyamatosan kevergetjük - itt nem volt világos, h csak simán kevergetni kell, vagy kézi, netalán tán gépi habverővel kavarni. Így hát, döntöttem a kézi habverés mellett. Végül hozzáadjuk az olvasztott csokihoz.
A csokoládéhoz adjuk a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet, majd a tabascot is. Alaposan összedolgozzuk, majd a masszát egy margarinnal kikent, 20 cm átmérőjű tortaformába kanalazzuk, és sütőben tű próbáig sütjük ( Eredeti recept szerint 60 percig sütjük, nekem az kissé sok lett volna).
Az öntet hozzávalóit 4-5 perc alatt összeforraljuk, majd tálaláskor az édességre kanalazzuk. Eperrel díszítve, tejszínhabbal kínáljuk.
forrás: Paprika magazin júniusi száma
forrás: Paprika magazin júniusi száma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése