2010. március 18., csütörtök

almás muffin zabpehellyel



Már vmi édességre vágytam, de ugye úgy kell megcsinálni, h apu is tudjon belőle enni, a cukor miatt. Akadt itthon zabpehely, ez volt a célirány, és a következő lett belőle. A mennyiség egy 18as muffin sütőre jó, vagy ha kevesebbet teszünk a formákba, akkor talán 24-esre is elég lesz. Nekem nincs ekkora, így egy 12-es és egy őzgerinc formában süldögél. 1 bögre=2-2,5dl

Hozzávalók:

2,5 bögre liszt
2 bögre zabpehely
1 bögre cukor - én fruktózt tettem
1/2tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 bögre olaj - itt kezdett gyanús lenni a dolog :)
4 tojás
2 tk fahéj, kardamon, koriander, szegfűszeg, teafű
3 alma hámozva, kockára vágva - elmléletileg 3 bögre...
2 pohár joghurt (eredetiben tejföl, nem volt itthon)

A száraz és a nedves hozzávalókat külön tálban elkevertem, majd a kettőt összedolgoztam. Mielőtt bárminek is hozzá kezdtem volna, kizsíroztam a a formát, majd betettem a hűtőbe, a sütőt pedig begyújtottam melegedni. Előmelegített sütőben, 190 fokon készre sütjük, tűbpróbáig.

tippként fel volt tüntetve: mazsola, dió, csokidarab. Az az igazság, h túl soknak tituláltam az almát és ezért ezt most hanyagoltam, de talán a csoki jót tett volna neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése