Az alapötletet a Tv paprikán láttam, Bandi a hegyen c. műsorban. Ott sertéskarajjal, vaja burgonyával ill. hagymalekvárral tálalták.
Nekem nem volt időm a hagymalekvárra, a főtt krumpli adott volt a tegnapi ebédről és maradt némi csirkemell.
Így készült el a házi mézes-mustáros csirkemellem. A húsokat kicsit kiloffoltam, megsóztam, állni hagytam. Ezalatt elkészítettem a kenegetőst, ami állt 1 ek mustárból, 2 ek mézből - bodzavirágízű akácméz volt itthon - egy kis darabka gyömbér lereszelve, 1 kisebb narancs leve, késhegynyi pirospaprika. A serpenyőt felmelegítettem, öntöttem bele olívaolajat, megpirítottam a csirkemell mindkét oldalát, majd el kezdtem kenegetni, míg készre nem sül. A maradék kenegetőshöz öntöttem egy kevéd narancslevet még ill. főzőtejszínnel besűrítettem. Krumplit felkockáztam, megmelegítettem, adtam hozzá pár darabka vajat és kész is.
Finom lehetett. A napokban gondolkodtam, milyen régen ettem valami pikáns-mustáros kajcsit...
VálaszTörlésMúltkor hasonlót készítettem, és bepácoltam 1 nappal előtte, mégjobban kijött az íze.
Ezzel a főzőtejszínes kenegetőssel biztos volt valami különleges íze és állaga..., nyam-nyam :)
További szép napot!
az eredeti receptben egy kevéske erős piros paprikát is rak a kencébe, ez nekünk nem volt itthon...
VálaszTörlés