Kaptunk birsalmát, egy vödörrel. Lekvárt nem szerettem volna, mert az még talán most is van a szekrényben, lett belőle kompót és zselé.
Zselé a héjából, elég kemény meló volt, mire megpucoltam.:)
Annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni. Alacsony hőfokon addig főzzük, míg be nem pirosodik. Figyelni kell rá, mert elfőhet a leve. Az előzőleg főzött kompótból a fűszereket átpakoltam ebbe a lébe is. :)
Ezután a szőrszitába borítottam - lehet egy konyharuhával bélelt szűrőbe tenni - és egy éjszakát hagytam lecsöpögni. Másnap lemértem és annyi cukrot adtam hozzá - így utólag sztem egy kicsit sok ez így - mennyi lé van és feltettem főni.
Addig főzzük, amíg hideg vízbe cseppentve zselés állagot vesz fel. Üvegbe töltöttem és száraz dunsztba tettem.
Mikor fotózásra került a sor, Zénó pajtás is ott ólálkodott, így ő is rá került a képre :)
forrás: Mandula sarok
Még sosem ettem birsalmazselét, de a kompótot imádom.
VálaszTörlésfinom lett, bár nekem egy kicsit édes :)
VálaszTörlés