2011. június 27., hétfő

Mákfagyi

Tavasszal jártunk a Pilisben túrázni. A nap végén a csajokkal betértünk egy cukrászdába is, volt aki sütit evett volt aki fagyit és volt, aki mákfagyit. Akkor mondtam, h majd csinálok én ilyet, hiszen van hozzá gépem. :) Másik barátunk nagyon imádja a mákot. Nyáron úgy tűnik, velük is tudunk találkozni, akkor majd - ha anyunak lesz elegendő ideje - mákos kalácsot, mákfagyit viszünk. Búcsú lévén, nyár, jó idő, ne csak bolti fagyi legyen, készítettem én is fagyit. Az epres már adott volt, ezt Emőkénél láttam és a mákfagyit Zamat és Illatnál.
Fotóra már nem futotta, elfogyott idő előtt. :) 
Hozzávalók: 
  • 3 tojássárgája
  • 8dkg barnacukor
  • 2dl kókusztej
  • 1 vanília
  • 25dkg mascarpone
  • 2dl tejszín
  • 5ek mák (fele darált, fele darálatlan)
  • megérzésnyi kandírozott citrus (citrom, narancs...)
A tojássárgáját felvertem gépi habverővel a cukorral és a tejjel. Egy lábosba öntöttem át, majd a vaniliával együtt összemelegítettem. Forralni nem szabad, mert akkor rántotta lesz és nem lesz jó íze. Mikor kész, félre raktam hűlni. Eztán belekevertem a mascarponét, tejszínt, a mákot és a citrusokat. Majd betettem - legalább - egy éjszakára a hűtőbe. Másnap kb. 20-25 perc alatt a fagyi gép összedolgozta. És még aznap délután-este el is fogyott. :) 
Való igaz, h nem készül belőle sok, ezért érdemes dupla adaggal indítani, bár a gépem azt már nem tudná egymás-utánba elkészíteni. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése