Ez lett volna az első a kenyér után, de mindig tolódott. Több opciót megnéztem, de aztán a Kovász Laborka facebook oldalán jött szembe, egy egyszerűbb leírás. Finom lett.
Hozzávalók:
- 450ml hideg víz
- 110gr kovász
- 27gr só
- 700gr Kecskeméti pizzaliszt
- púpos kiskanál morzsolt oregano
Most kivételesen a kenyérsütőgép dagasztóprogramját használtam. Mindent bepakoltam, kivéve a sót. Azt csak később adtam hozzá.
Olajozott falú műanyag edénybe tettem, 1,5 napra és ment a hűtőbe. Majd kipróbálom, kevesebb ideig pihentetni, de most az idő szorított.
Másnap, előmelegítettem a sütőt a tepsikkel együtt 250 fokra.
közben elkészítettem a paradicsom szószt is.
1 fokhagyma apróra vágva, olíva olajon kicsit megdinsztelni, rá a saját paradicsomlé, bazsalikom híjján, most provenszi fűszer ment bele, só bors.
kilapogattam a tésztát, 5 perc elősütés, majd megpakoltam és újabb 10 perc. S kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése