2011. március 2., szerda

lekvár

Feliratkoztam, Ízbolygóhoz hírlevélre. Jól tettem. Vmelyikben felajánlotta, h lehet vásárolni a lekvárjaiból. Megtettem. Próbáltam olyat, amihez én nem jutottam hozzá. Bár, tavaly szinte csak az eperhez sikerült. Szóval, rendeltem, egy őszibarackos-narancsvirágvizes-pálinkás-t ill. egy málna-ringló-bacardi. Ez még várat magára, de az őszibarackos, az vmi istenkirály!!! :)

bonbon

Elcsábultam, a házi készítésű bonbonok terén. Gondoltam, ki próbálom én is. Hát első nekifutásra nem jött össze. 
Gesztenyénél néztem ki a bodzapálinkás bonbont. Bár, kimondottam bodzapálinka nem volt itthon, de külön-külön igen, így gondoltam, jó lesz úgy is. Végül is a tartalom jó volt, csak épp nem tudtam ki szedni a szilikon formából sértetlenül. Párom szerint, kevés csokit tettem bele. Már kérdeztem a szakértőt, megmondta a hibát, korrigálom és újra nekifutok. :) A torz élményből is rakok fel. :) 

Kókusz fagyi

Vhogy Alexandra blogjára tévedtem. Ott is nagyon megfogott a sütőtök fagyi, bár ahhoz még erőt gyűjtök. Talán egy kókusz fagyi receptet is. Gondoltam, elkészítem. Hááát, azt hiszem, megehetem én. A visszajelzések: lehetne egy picit édesebb! - Hát ez most nem jött be! Mire én: vigyázok az egészségetekre! Apu is ehet belőle. :) 



A recept:

  • 4dl kókusztej
  • 5 tojássárgája
  • 2 marék kókusz
  • 1 marék mazsola (elhagyható)
  • 1 marék aszalt ananász (helyette kandírozott gyömbért tettem, ez volt itthon)
  • 1-2 ek édesítő (ő agavé szirupot tett, én fruktózt kb. 3 ek-val, de ezt is keveselték :)  ) 
A kókusztejet a kókusszal felmelegítjük. Tojássárgáját az édesítővel gőz felett folyamatos keverés mellett habosra verjük, majd hozzáöntjük a nem túl forró kókusztejhez. Hozzáadjuk az aszalványokat is, és kb. 10 perc alatt sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük. Megvártam, míg kihűl, majd kicsit betettem a fagyasztóba és csak eztán tettem a fagyigépbe.