2011. december 14., szerda

Ananászlikőr

Kaptam ananászt mikulásra, már fel kellett dolgozni, aztán egy része a készülő mandarinlekvárba ment, a másik része pedig ennek a likőrnek az alapjába. 
Hozzávalók: 
  • 1 friss ananász
  • 400ml kókusztej ( édesítés nélkül)
  • 180gr nádcukor (most a minimálhoz mézet tettem)
  • 400ml fehér rum
Ananászt megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, pürésítjük a kókusztejjel, hozzáadjuk a cukrot is. Hozzáadjuk a rumot is, elkeverjük. Tisztára mosott, száraz palackba töltjük és jól lezárjuk. 
Hűtve 1-2 hétig eláll, ha kibírjuk, h nem kortyolunk belőle. :) 
 
forrás: dr. Oetker - saját készítésű likőrök és alkoholban eltett gyümölcsök :)