2012. augusztus 6., hétfő

"remegős" torta

Régestelen régen nagyon sokszor készült, aztán eltűnt a régi zselatin, lett az új Horváth Rozis v ki tudja milyen és azóta vhogy nem jön össze, az alsó rész mindig elfolyik. Most anyu meg próbálta dupla adag zselatinnal, biztos, ami biztos legyen. Hát a sárga rész így sem lett az igazi. 
Az eredeti receptet írom le, viszont Hankkánál is találtok egyet, össze lehet hasonlítani, akár összefésülni is. Viszont, ha el is folyt, akkor is megettük, kikanalaztuk a formából! :) 





2 csomag étkezési zselatint 3,5 dl vízben feloldunk és felmelegítjük. Melegen tartjuk. 

1. rész
4 tojássárgáját 4 kanál cukorral kikeverjük és hozzáöntjük a zselatin 1/3-át. 4 tojásfehérjét 1 kanál cukorral habbá verünk és ezt is hozzáadjuk. Tortaformába tesszük és irány a hűtő. 

2. rész
A 3 tojássárgáját 3 kanál cukorral 2 kanál kakaóval kikeverjük, hozzáadjuk a zselatin 1/3át. 3 tojásfehérjét habbá verünk 2 kanál cukorral és ezt is hozzáadjuk. Az első részt kivesszük - reméljük már megdermedt - és ráöntjük a kakaós masszát és irány vissza a hűtő. 

3. rész:
2 pohár tejfölt 4 kanál cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral kikeverjük és hozzáadjuk a maradék zselatint. Kivesszük a formát, ráöntjük a 3. részt is, és mehet vissza a hűtőbe. 

A tetejére gyümölcsöt, gyümölcs zselatint tehetünk. Na ez nálunk elmaradt. :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése