2020. augusztus 10., hétfő

Somorjai puszedli

 Anyu már régóta szerette volna elkészíteni, s sztem Borbás Marcsi műsora volt az utolsó csepp, "sajnos" nagyon finom lett.






Hozzávalók:

  • 2db tojás
  • amennyi a tojás súlya, annyi kristálycukor
  • és annyi súlyú liszt.
Elkészítés:
Sütőt eleőmelegíteni, 200fokra
Először a tojást a cukorral jól kikeverni
hozzáadjuk a lisztet, továbbkeverni, jó habosra
Tepsiben a sütőpapírt vékonyan kizsírozzuk
2 vékonyabb kanál segítségével kisebb halmokat rakunk
ánizsmaggal megszórjuk
Ha kezd a puszedli széle pirosodni, akkor már jó
nem kell egyszerre leszedni, kicsit még száradhat

2 nem egész tepsi lesz belőle (gáz tepsi) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése