Születésnap, névnap lévén, anyu süt süteményt, igen ám, de ha nem akarom a diétát felborítani, és még azt sem szeretném, h végig csorogjon a nyálam, ezért erősen ajánlott, h vegyek - ez képtelenség, cm/gm sütit nem igazán készítenek - vagy süssek magamnak is.
Tesóm már így ült le az asztalhoz, remélem, hoztál olyan finom energiaszegény sütit. :) Így esett a választásom most erre a sütire, nem tűnt túl bonyolultnak, elsőre. :)
Hozzávalók:
- 60gr puncs puding
- 60gr vaníliás puding
- 25-25gr dw 1:4 édesítő
- 225-225ml fele-fele arányban hígiított vizezett tejszín
- 75-75gr vaj
- rum/vaniliaaroma
tésztához:
- 80gr vaj
- 90ml tej (rizstejet használtam, lehet ez volt a gond, mert annyira nem állt össze a tészta)
- 2 tojás (legközelebb lehet rakok még egyet hozzá)
- 30gr kakaópor
- őrölt szegfűszeg, fahéj, gyömbér
- 50gr dw 1:4
- 120gr finomliszt
- 280gr tk búzaliszt
- 1tk szódabikarbóna
Először a krémeket készítettem el, hogy legyen idejük
kihűlni.
60-60 g vaníliás és puncsos pudingport felfőztem 450 ml
fele-fele arányban hígított vizezett tejszínnel, 50 g DW 1:4 édesítővel és 150
g vajjal. A vaníliásba vanília-, a puncsosba egy kis rumaroma került még.
A tésztához 80 g vajat, 90 ml tejet, 2 tojást, 30 g
kakaóport, pici őrölt szegfűszeget, fahéjat, gyömbért és 50 g DW 1:4 édesítőt
gőz felett sűrűsödésig főztem. Hozzáadtam 120 g finomlisztet és 280 g teljes
kiőrlésű búzalisztet, 1 tk. szódabikarbónát és összegyúrtam. A tésztát 3
egyenlő részre osztottam, 20*30 cm-es lapokat nyújtottam belőlük és
előmelegített sütőben, lisztezett sütőlapon pár perc alatt készre sütöttem
őket.
A lapokat rácson hagytam kihűlni, míg kihabosítottam a
krémeket.
Az első lapot a puncsos, a másodikat a vaníliás krémmel
kentem meg, majd a harmadik lapot rátéve, picit lenyomkodtam az egészet.
Gőz felett felolvasztottam 90 g cukormentes étcsokoládét 2
ek. étolajjal, majd bevontam a sütemény tetejét
1 éjszakát hűtőben pihentettem, majd recés késsel
szeleteltem. A szódabikarbónának köszönhetően a tészta már frissen sem kemény,
de másnapra nagyon szépen megpuhul, így könnyen szeletelhető
forrás:ITT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése