2019. augusztus 5., hétfő

Lajcsi szelet


Születésnap, névnap lévén, anyu süt süteményt, igen ám, de ha nem akarom a diétát felborítani, és még azt sem szeretném, h végig csorogjon a nyálam, ezért erősen ajánlott, h vegyek - ez képtelenség, cm/gm sütit nem igazán készítenek - vagy süssek magamnak is. 
Tesóm már így ült le az asztalhoz, remélem, hoztál olyan finom energiaszegény sütit. :) Így esett a választásom most erre a sütire, nem tűnt túl bonyolultnak, elsőre. :) 

Hozzávalók:


  •  60gr puncs puding
  • 60gr vaníliás puding
  • 25-25gr dw 1:4 édesítő
  • 225-225ml fele-fele arányban hígiított vizezett tejszín
  • 75-75gr vaj
  • rum/vaniliaaroma
tésztához:

  • 80gr vaj
  • 90ml tej (rizstejet használtam, lehet ez volt a gond, mert annyira nem állt össze a tészta)
  • 2 tojás (legközelebb lehet rakok még egyet hozzá)
  • 30gr kakaópor
  • őrölt szegfűszeg, fahéj, gyömbér
  • 50gr dw 1:4 
  • 120gr finomliszt
  • 280gr tk búzaliszt
  • 1tk szódabikarbóna

Először a krémeket készítettem el, hogy legyen idejük kihűlni.
60-60 g vaníliás és puncsos pudingport felfőztem 450 ml fele-fele arányban hígított vizezett tejszínnel, 50 g DW 1:4 édesítővel és 150 g vajjal. A vaníliásba vanília-, a puncsosba egy kis rumaroma került még.
A tésztához 80 g vajat, 90 ml tejet, 2 tojást, 30 g kakaóport, pici őrölt szegfűszeget, fahéjat, gyömbért és 50 g DW 1:4 édesítőt gőz felett sűrűsödésig főztem. Hozzáadtam 120 g finomlisztet és 280 g teljes kiőrlésű búzalisztet, 1 tk. szódabikarbónát és összegyúrtam. A tésztát 3 egyenlő részre osztottam, 20*30 cm-es lapokat nyújtottam belőlük és előmelegített sütőben, lisztezett sütőlapon pár perc alatt készre sütöttem őket.
A lapokat rácson hagytam kihűlni, míg kihabosítottam a krémeket.
Az első lapot a puncsos, a másodikat a vaníliás krémmel kentem meg, majd a harmadik lapot rátéve, picit lenyomkodtam az egészet.
Gőz felett felolvasztottam 90 g cukormentes étcsokoládét 2 ek. étolajjal, majd bevontam a sütemény tetejét
1 éjszakát hűtőben pihentettem, majd recés késsel szeleteltem. A szódabikarbónának köszönhetően a tészta már frissen sem kemény, de másnapra nagyon szépen megpuhul, így könnyen szeletelhető

forrás:ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése