2012. július 11., szerda

Padlizsánkrém:




 
 

Hozzávalók:
2 közepes nagyságú padlizsán,
1 fej közepes hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 ek citrom+balzsamecet,
150ml olívaolaj,
1/2 kk só,
őrölt bors,
2 ek majonéz,
egy kevés mustár

A padlizsánokat villával megszurkálom, körbe-körbe mindenhol. Beteszem a sütőbe és minden oldalát addig süöm, míg megfeketedik. Mikor megsült, kiveszem, fedő aláteszem v nejlonzacskóba, kihűtöm. Ezzel nem szoktam sokat vacakolni. Majd az égett bőréről lekaparom a masszát - ez fontos, mert ez adja az ízét. Ezt a masszát vágódeszkára teszem és plasztik v fa késsel péppé dolgozom. Na ez nekem macerás, úgyhogy beteszem a turmixba és ott pépesítem. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, sózom, borsozom, majd az ecetet és az olajat is. Addig kavarom, míg homogén nem lesz. Ekkor hozzákeverem a majonézt és a mustárt is. Hűtőszekrénybe teszem, h összeérjenek az ízek, ez nálunk nem mindig jön össze, mivel idő előtt elfogy. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése