2011. április 25., hétfő

sárkányfüves bonbon

Ez most kb. olyanra sikeredett. Megbillent a tabascos üveg, no meg sztem, a teában is több szárított chili volt, mint amennyit gondoltam. 
Jó régóta járt már a fejemben, h esetleg a füvessütimet átlényegesítsem bonbonná. Még egy kicsit javítani kell rajta, de egész jó lett. :) 

Mennyiséget nagyon nem tudok írni, sok lett, tény és való... meg nem eszem, mert nekem kissé csípős, úgyh erős idegzetűeknek ajánlanám. :) 
Ami került bele:
  • erős fekete kávé kb. 0,5-1dl 
  • tejszín 
  • 1-2 kanál kakaó
  • 0,5dl víz
  • 2-3 ek barnacukor
  • 3-4 pillecukor
  • fűszerek porítva daráló segítségével: menta, citromfű, kakukkfű, koriander, kardamon, fahéj, gyömbér, szerecsendió, chilis tea
  • narancshéj és narancslé
  • pár csepp tabasco
  • no meg étcsoki a temperáláshoz!!! 
És persze érdemes ízlelgetni! 

A hozzávalókat felfőzzük, próbáljuk viszonylag sűrű krémre. Hagyjuk kihűlni. Míg hűl, addig a szilikonformát kikentem, legalább 2x a felolvasztott étcsokival. Majd beletettem a krémet, hagytam helyet a lezárásnak. Ha kissé megdermedt, akkor lezártam étcsokival és mehet vissza a hűtőbe.

2 megjegyzés:

  1. Utólagosan is kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! :-DD

    VálaszTörlés
  2. köszönöm, viszont, így húsvét végén :D

    VálaszTörlés