2009. július 19., vasárnap

Sportszelet

Pakolgatásaim közepette találtam, sogórnőm receptjét.

Hozzávalók:
  • 25dkg porcukor
  • 20dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 3 ek kakaó
  • 1 dl rum vagy 1,5 rumaroma
  • 50dkg darált keksz

Elkészítés:

A cukrot, margarint, tejet és a kakót összefőzzük a margarin olvadásáig, majd belekeverjük a rumot és a darált kekszet. Folpack-kal kibélelünk egy A/4-es nagyságú tepsit, és belesimítjuk a masszát. A tetejére csokimázt kenünk. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk.

2009. július 18., szombat

Mozart kuglóf


Mai menü: brokkoli csőben sütve ill. mozart kuglóf (régi osztrák recept szerint készített)



hozzávalók:


  • 16dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • egy citrom reszelt héja
  • egy csomag vaníliás cukor
  • egy csipetnyi só
  • 7 tojás
  • 9 dkg kristálycukor
  • 19 dkg liszt
  • egy késhegynyi sütőpor
  • 6 dkg mazsola
  • 1/3 rum
  • 7 dkg apróra vágott főzőcsokoládé
  • vaj és liszt a formához
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • sötét csokoládémáz a kuglóf bevonásához

Előkészítés:


A mazsolát átválogatjuk és rummal meglocsoljuk; egy kuglófformát kivajazunk és lisztezünk. A szobahőmérsékletű vajat a szitált porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverjük; egymás után hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd újra habosra keverjük. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a vajkrémbe; ezután a lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd a csokoládéval és a mazsolával együtt szintén belekeverjük.


Elkészítés:


A leírtak szerint elkészített tésztát kuglőfforában töltjük és a felületét elsimítjuk; majd előmelegített sütőben 160-170°C-on kb 70 percig sütjük kis lángon, és a formában hagyjuk kihűlni; ezután belisztezetett deszkára borítjuk és konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. Felforrósított sárgabaracklekvárral és a csokimázzal vonjuk be.


Forrás: Mester Kukta 1992/11

2009. július 8., szerda

Amerikai palacsinta

Pár hete Istiéknél felmerült mi lenne ha, igen ám, de ez este 9-f10 fele jutott eszünkbe. Elkészült, finom volt. Leírtam a receptet, kiderült, h ugyanaz, mint Jamie Oliver receptje, ami a következő:

  • 3 tojás
  • 120 gr finom liszt
  • 1 púpozott kk sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • cukor - ezt nem írja Jamie, mi raktunk bele

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját csomómentesen elkeverjük a liszttel, tejjel. Ezután a fehérjét kemény habbá verjük a sóval és óvatosan hozzáadjuk a csomómentes tésztához. A teflon sütőt mérsékelt tűzön felforrósítjuk. Egy kis tésztát csorgatunk a sütőre néhány percig sütjük, majd mikor arany barna megfordítjuk.

Mi eperlekvárral, nutellával és feketeerdő dzsemmel fogyasztottuk.

2009. június 29., hétfő

Veszkényi süti

Már tavaly újra el kezdte sütni anyu ezt a sütit. Akkor senkinek nem tűnt fel, most viszont, annak is új volt, aki már ismerte előtte is. Ha még találok elvétve egy-két szeletet, akkor fotó is lesz. Nos, a süti mint megtudtam, mind egy szálig elfogyott, így fotó nem lesz, majd talán 1 hónap múlva a névnap/szülinap partin. Illetve a csokimáz sem az igazi, így helyesbítek. :)





2009. június 26., péntek

Sajt

Barátnőm tesója foglalkozik sajttal, ezúton szeretnék neki segíteni!



Kedves Sajtkedvelők!

Örömmel értesítek mindenkit, hogy a holnaptól szombatonként a bátyámék kecske és tehénsajtjai megkaphatóak lesznek a Fény utcai piacon is, ahol a kínálat bővül kecsketejjel és tehéntúróval is.

Sokan jeleztétek már felém, hogy tejet és túrót is szívesen vennétek, sajnos szállítását én nem tudtam eddig megoldani, de a piacon most már felelhető lesz.

Mindenkit szeretettel várnak. A Fény utcai piac Retek utcai bejárata mellett levő őstermelők részére fenntartott hűtőpultoknál találjátok meg őket.

Gallpesi kecsketenyészet cimkéét már ismerhetitek a sajtokról, ez alapján is meg fogjátok könnyen találni a standjukat.


Természetesen nálam is lehet sajtra megrendelést leadni a jövőben is a megszokott árakon.

A kecskesajt választék:
- natúr
- snidlinges
- fokhagymás
- zöldfűszeres
- köményes
- szezámmagos
- csípős
- házilag füstölt
- medvehagymás (ÚJ!)

Tehénsajt: natúr és házilag füstölt.

A kiszerelés a szokásos: 20-30 dkg-os csomagolás.

Kérném, ha elégedettek voltatok eddig a termékekkel, akkor terjesszétek az elérhetőségüket ismerőseiteknek is.

Köszönöm az eddigi megrendeléseket.



Klári

2009. június 23., kedd

Kirándulós Kuglóf




Általában minden hosszú hétvégénk meghatározó szombati reggelije közé tartozik ez a kuglóf. Pl. a Pilisben spontán szülinap megünneplést sikerült összehozni a segítségével. :)

Hozzávalók:

4 db tojás
1 dl víz
1,5 dl étolaj
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
25 dkg liszt
1 sütőpor
vaj
zsemlemorzsa
kakaópor

4 tojássárgáját l deciliter vízzel, l,5 dl étolajjal, 25 dkg porcukorral, l csomag vaníliás cukorral géppel habosra keverjük. Négy tojásfehérjéből habot verünk. A 25 dkg liszt egyharmadát a habhoz keverjük, a többihez l sütőport keverünk, és a tojásos masszához keverjük, majd a felvert habot is. Közepes nagyságú kuglófformát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk.
A sárga masszából egy kisebb adagot kiveszünk, amelybe kakaóport keverünk, majd a következő sorrendben öntjük a kuglófformába: 1. sárga massza nagyobb része, 2. kakaós massza, 3. a megmaradt sárga masszát a tetejére öntjük. 2oo fokon sütjük, ha a teteje nagyon sülne, takarjuk le sütőpapírral vagy alufóliával. Körülbelül 6o perc alatt sül meg 2oo fokon.

2009. június 17., szerda

ribzlibor

Tegnap cseresznyeszedés közben jött a telefon, h akkor lehet menni ribizlit szedni. Keddre sikerült betábláznom. Igen ám, de mit kezdjek vele. Lekvárnak indult, de bor lesz belőle. Mivel a sofőrjeim kérdezgettek, h miért vagyok én mindig fáradt. Mondtam nekik, h itt a nyár, cseresznyemagozás, ma elrakás. Rákérdeztem, h vajon tudják-e hogy készül a ribizlibor. Tudják. :) Pénteken hoznak nekem egy 30 literes üveget, amiben elkészíthetem. És mindenképp hozzak nekik majdan kóstolót. :)

Szóval, ribizlit össze kell törni, literenkénti részéhez teszünk 1,5 liter vizet és 1kg cukrot. Majd hagyjuk állni. 30 literes üvegbe csak 20-25 litert tegyünk, mivel rendesen forr. Ne tegyem hűvős helyre, de azért napot is kapjon és ne mozgassam, mert annak akkor annyi. Jó kis fejtörést okoztak, h akkor most hova is tegyem...

Őszibarack befőtt

Tavaly nyáron Beledben jártunk, anyu nagynénjénél. Isteni finom őszibarack kompótot ettünk, olyat mint régen volt a bolgár őszibarack. Múlt héten újra eljutottam és már a recepttel a zsebemben tértünk haza.

A gyümölcsöt ( ne legyen túl érett) félbevágjuk, megmossuk, és citromlés vagy ecegtes vízben áztatjuk. Utána megmossuk, lecsepegtetjük és üvegekbe tesszük.
Szirupot főzünk: 1 liter vízhez 40dkg cukrot számítunk, lehűtjük és hidegen a barackokra öntjük és 15 percig - forrástól számítva - gőzöljük. A gözőlőfazékban hagyjuk kihűlni.

Ilyen gőzöléses verziót még nem csináltam, úgyhogy sztem, forró drótban leszek a Rózsi nénjével. Őszibarack szedd magad akciót is tavaly felfedeztük, csak épp korán mentünk, Fertőd környékén van vhol.

2013. Sajnos a forró drót elmaradt, pedig jó lett volna, de szerencsére a Fazekasok segítettek. Szóval, ez a nedves dunsztolás, nem az én világom lesz, túl macerás... 
Itt részletesen is olvashattok róla, h hogyan is megy. 
Végül is most 6 üveg dunsztolódik tefalos edényeim karjaiban. :) Remélem, sikerül, mert frászt kapok, ha nem. :)

Feketeerdő dzsem

Az alapötletet Palócprovance-nál láttam, egyszerre beindult az agytekervény. Tegnap sikerült is jó sok cseresznyét szedni. Nem is tudom, h a fenn maradóval mit kezdek, mivel anyu már rakott el kb. 25üveg kompótot.
Megkérdeztem "titkos séfemet" hogy mik azok a fűszerek, amik harmónizálnak a cseresznyével. Ezek pedig a következők: fahéj, vanília, koriander, menta, bazsalikom és bors. Én azért még megkockáztattam a kardamont is.
Így a következőképpen alakult a dzsemem:

  • 6 kg cseresznye
  • 5 db 3in1 dr. oetker dzsemfix
  • 4 db 70%os étcsoki
  • 2kg cukor - bár lehet, h legközelebb kevesebbet raknék bele
  • 3dl pálinka - nekem vegyi gyümi volt itthon
  • 2dl meggybor
  • fűszerek: frissen vágott menta, kardamon, szegfűszeg, fahéj, koriander

A cseresznye 90%át botmixerrel kissé összeturmixoltam, hozzáadtam a cukrot, a 3in1-es dzsemfixet, majd a cukrot. Hagytam kissé összemelegedni őket, majd beletördeltem a csokikat, hozzáöntöttem a pálinkát. A mentát belevagdostam, a fűszereket kávédarálóban összeporítottam és ezeket is hozzáadtam. Főztem, amíg forrni nem kezdett, ill. a habját el nem forrta. Majd üvegekbe töltöttem, egy pici szalicilt raktam rá, celofán, majd száraz dunsztba tettem őket.

2009. június 15., hétfő

eperlekvár

idén is készült, nagy nehezen!
5kg eperhez tettem 2kg cukrot és 4 db 2in1 dr. Oetker zselírozót. Fűszerezésen kicsit még variáltam, mivel idén a mentán kívül került hozzá citromfű és bodza is. Sajnos, már csak szárított bodzát sikerült, de így is nagyon-nagyon fincsi lett!!! :)

2009. június 6., szombat

megyes lepény


Ez a süti is része volt a csíksomlyói zarándok utunknak! Természetesen, kicsit változattam rajta, de az alap recept a következő:

Hozzávalók:


  • 25 dkg cukor,
  • 20 dkg vaj,
  • 6 tojás sárgája,
  • 2 evőkanál rum,
  • 1 cs. vaníliáscukor,
  • 15 dkg olvasztott csoki (én ét minőségi, 70% -s)
  • 15 dkg liszt,
  • 6 tojás habja.
  • még tettem bele: fahéj, gyömbér, kardamon, citrom héja ill. a cukor fele-fele arányban volt barna és fehér. Illetve most cseresznyével készült.

Hozzávalókat összekeverjük, majd zsírozott/lisztezett tepsibe tesszük, meggyel megszórjuk és lassan sütjük, kb. 30 perc .

2009. május 14., csütörtök

Kakaós kalács

Hozzávalók:
  • 60dkg liszt
  • 1dl étolaj
  • 3dl tej
  • 2 csapott ek kristály cukor
  • 15 + 5 szem szacharin
  • 5dkg élesztő
  • pici só
  • 3 ek kakaó

Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk (a 15 szem szacharint is ebben oldjuk fel), majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Atésztát kettévesszük. Az egyik felébe teszünk még 5 szem szacharint, 3 ek tejben feloldva és 3 ek kakaót. Mind a kétféle tésztát 2-2 v 4-4 részre osztjuk. Kinyújtjuk és 1 fehér és 1 barna tésztát teszünk egymásra, mint a bejglit feltekerjük. Kikent tepsibe rakjuk, majd a tetejét olajjal megkenjük. Kb. 2 órát kelesztjük. Mielőtt sütőbe tennénk még egyszer megkenjük olajjal. Sütés után újra kenjük meg. Konyharuhával letakarjuk, hogy finom puha legyen.

Olcsó, de igen finom. Forrás: Zalka Anita - Dunasziget, 2001. 12 hó

2009. április 23., csütörtök

bolognai ragu

hozzávalók:
1 sárgarépa
1 zellerszár (helyette gumót használtam)
50g pancetta v érett füstölt szalonna
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
1 ek olívaolaj
300g vegyes darált hús
1 kis konzerv hámozott paradicsom (400g)
3dl vörösbor és húsleves vegyesen vagy csak leves
só, frissen őrölt bor, még tettem bele olasz fűszerkeveréket

Apróra kockázzuk a megtisztított sárgarépát, zellert, fokhagymát, hagymát és pancettát. Egy serpenyőben vagy egy lábosban felmelegítjük a vajat és az olajat, majd megpíritjuk benne a pancettát, a zöldséget , a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a darált húst, tovább pirítjuk és kevergetjük míg morzsalékos nem lesz. A nagyobb húsdarabokat a fakanál hátoldalával nyomkodjuk szét.
felaprítjuk a paradicsomot a borral és a húslével a húshoz öntjük, enyhén megsózzuk és megborsozzuk, majd alacsony fokozaton, lefedve 1 óra hosszat főzzük. Megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezzük.
forrás:
az olasz konyha alapjai

Sajtos rúd





35 dkg Liszt - bár sztem felveszi a 40dkgt is
1 kocka Rama
1 ek. zsír
1 ek. ecet
7 ek. víz
1/2 ek. só
1 dl tejföl

Érdemes előmelegíteni a sütőt.
Összedolgozni (ha igényli a lisztet, nyugodtan lehet hozzátenni) A kezdeti állapotoknál nem hittem volna, h ebből normálisan gyúrható, nyújtható anyag lesz. Nyújtani (kb.5-7 mm vastagra), egész tojást elkeverni és ezzel megkenni, majd köménymaggal és sajttal megszórni.Derejevágóval rúdakra vágni és sütni! Érdemes egyszerre dupla adagot készíteni, tuti elfogy!
Jó étvágyat!

2009. április 7., kedd

Rozmaringos csirke

A csirkemellet szeletekre vágom, kb 3-4. (Tegnap mi 3 félből csináltuk, és hármunknak kétszeri adag.)
A pác:
kb 1 evőkanál pirospaprika,
1,5 evőkanál rozmaring,
2-3 fej fokhagyma,
só,
fél-1 citrom héja reszelve + a leve,
1-1,5 dl olaj (én olivát használtam).
Ezt összekeverem, és a csirkemell szeleteket ebbe forgatom. Néhány órát, vagy egy éjjelt ebben van a hús.

A húst megpirítom mindkét oldalán, a maradék olajban pedig (ha szükséges lehet hozzá önteni) megpárolok gombát. (Fél kilót legalább.) Amikor már puha a gomba, teszek bele tejfölt, tejszínt vegyesen (1-1 doboz) kis liszttel behabarva. Ezt elkeverem, kicsit rotyog, és visszateszem a húsokat. Ha kell, utána lehet sózni. Kati legjobban csavart tésztával szereti, de rízzsel, tarhonyával is finom.

2009. április 6., hétfő

Medvehagyma krém leves sonkagombóccal

Hozzávalók cca 4főre
4 csokor medvehagyma levél
egy kisebb zeller gumó
1 kis szál sárgarépa(ne túl sok mert akkor elszínezi)
2 nagyobb krumpli (kb fél kiló)
kisebb fej hagyma
2dl főző tejszín
só,
szerecsendió
gombóc:
főtt füstölt sonka vagy bármilyen főtt füstölt hús
1 tojás
liszt
30 dkg burgonya megfőzve
petrezselyemlevél
só, bors
a leveshez a hozzávalókat feltesszük főni a medvehagyma kivételével mert azt csak akkor tesszük bele mikor minden készre főtt és csak éppen blansírozzuk. A megfőtt zöldségeket kisebb adagokban turmix gépben homogénné turmixoljuk (ezt ajánlatos úgy csinálni hogy egy két kanál levet is engedünk rá)Ha kész vagyunk vele felöntjük a tejszínnel beízesítjük, és összeforraljuk. Ha túl sűrű, lehet hígítani is,akkor jó a leves ha a színe olyan mint a spenótnak!Borsot nem rakunk bele mert nem passzol az ízhez!
A gombóc készítése:
A főtt burgonyát összetörjük majd összekeverjük az apróra vágott füstölt hússal,tojással fűszerekkel és annyi liszttel amennyit felvesz, és krumpligombócszerű tésztát kapunk.Lisztes kézzel raffaello méretű gombócokat készítünk és a lobogó levesbe tesszük, majd addig főzzük amíg fel nem úsznak a tetejére.

Jó étvágyat!!

2009. március 31., kedd

Mamitól :) Aztán a port nehogy rajta verjétek el, ha nem jön össze....

LEGÉNYHÓDÍTÓ

Gyors és nagyon finom sütemény!!!

Elkészítés:

25 dkg cukrot 15 dkg zsírral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával, fél csomag vaníliás cukorral, 50 dkg liszttel kevert 1 csomag sütőporral és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy lágyan nyújtható legyen. A tészta nagyobbik egy tepsi aljára tesszük és megkenjük a következő
töltelékkel:

12 dkg őrölt, pörkölt mogyorót (lehet dió is!), 12 dkg porcukorral, fél citrom reszelt héjával, 2 egész tojással és 2 kanál zsemlemorzsával elkeverünk. (A tojásfehérjét először kemény habbá verjük és úgy keverjük össze a többivel!!!)

A töltelékre a maradék tésztát egyenletesen vastagra nyújtva, rátesszük. Tojással megkenjük, kevés tört mogyoróval (vagy dióval) megszórjuk és villával megszurkálva, lassú tűznél jól átsütjük.

Sütés után vaniliás cukorral hintjük be és szeletekre vágjuk.

(Váncza Receptek 1936-ból)




Na, ha pasit nem is sikerülne vele fogni, de legalább finomat ehetsz!!!!

2009. március 27., péntek

bodzás eperlekvár

Miközben süti receptek között kutakodtam erre leltem!!!
Bodzás eperlekvár
Hozzávalók: 1.2 kg eper, 500 gr befőző-cukor (2:1), 5-6 szem citrompótló, 6 db bodzavirág.A megtisztított epreket mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Ha nagyok vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük egy lábasba, szórjuk rá a befőző-cukrot, tegyük hozzá a bodzavirágot, citrompótlót, és jól keverjük össze. Állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni, majd forraljuk még körülbelül tíz percig kis lángon míg a habját el nem fövi. Töltsük tisztára mosott üvegekbe a még forrásban lévő lekvárt. Azonnal zárjuk le tetejét, és utána pár percre állítsuk fejre, így nem kell tartósítószert használnunk az eltevéshez.

Sült madártej, avagy intelligens krémes

20 dkg cukor, 8 tojás, 5 dkg margarin, 5 csomag vaníliáscukor,,csipet só, 1 liter tej, 9 evőkanál liszt

elkészíteni meg úgy szoktam, hogy kimérem a cukrot, belerakom a vaníliáscukrot is, és ebbe keverem bele a tojások sárgáját. aztán ebbe egy kis tejet keverek, aztán egy kis lisztet, aztán megint tejet, és így tovább, hogy ne legyen csomós. Az utolsó adag liszt után szoktam belekeverni, a mikróban felolvasztott vajat, de nem túl melegen, mert a tojássárgája összecsomósodik vagy mit csinál tőle. Amikor összekevertem mindent, akkor szoktam bekapcsolni a sütőt 200 °C-ra, sütőpapírt rakok a tepsibe, utána csak fel kell verni a tojásfehérjét, óvatosan belekeverni a tejes lötyibe, aztán mehet is a tepsibe, kb 10 perc 200 °C-on, aztán kb fél óra 150°C-on

Termesszék velem: csicsóka

Decemberben már nincs mit betakarítani, gondolja az átlagember, pedig most jött el a szezonja igen értékes növényünknek, a csicsókának. Megéri kiskertekben ültetni, mert biztos a termés, nem kell permetezni. Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják!
Csicsóka (Helianthus tuberosus) – ízlelgeti az ember e különleges nevet. Sokan még nem is hallottak róla, de a háborús generációknak annál ismerősebb...
Nagyon megéri kiskertekben ültetni, mert biztos a termés, nem kell permetezni. Szereti a laza szerkezetű, levegős talajokat, a pangó vizet viszont nem viseli el. Beszerezhető bármely piacon az őstermelőknél. A gumókat tavasszal (áprilisban) és ősszel kell ültetni. Télen folyamatosan szedhetjük. Nem érdemes sokat felszedni, mert hamar fonnyad. A gumója fagyálló, ezért bátran szedhetjük fagymentes napokon, mikor az ásóval hozzáférünk.
Gyógyhatása régóta ismert, hiszen a csicsókagumóban lévő poliszacharidok (inulin, levulin) megkülönböztetett figyelmet érdemelnek, ezek zöme ugyanis gyümölcscukorrá alakul. Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják!
A burgonyához hasonlóan párolva, főzve, sütve használhatjuk fel. A gumó nyersen dióízű.
Nem kell hámozni, elég folyóvízben a földtől kefével megtisztítani. A szomszédom remek tippet adott: Mivel a családom évek óta használja a szivacstököt fürdéshez, hát kipróbálta a kacsapucoláshoz is, a tokot kiszedni. A fiatal madárról könnyedén lejöttek a tokok.Nos, a csicsókára is érvényes ez, s mivel nincs tok, csak a szennyeződést kell letakarítani.
A zöldségekhez hasonlóan párolhatjuk, palacsintatésztában süthető, salátákba reszelve kitűnő ízt ad. Édeskés ízét ízesítéssel, sózással tompíthatjuk, de a nyers salátákban még előnyt is jelenthet. A nyers salátákhoz utoljára adjuk a lereszelt csicsókát, így érik kellően össze az íze.
Receptek

Csicsókafőzelék: A megtisztított, feldarabolt csicsókát kockára vágott vöröshagymával egy evőkanál olajban megpároljuk, majd vízzel felengedve, fűszerekkel ízesítve, puhára főzzük. Világos rántással besűrítve, tejföllel gazdagítva, finomra vágott petrezselyem zöldjével díszítve tálaljuk. Fűszerként a són kívül bors vagy borsikafű, gyömbér, szerecsendió, esetleg tárkony ajánlható.
Csicsókasaláta: A megmosott csicsókát megfőzzük, karikára vágjuk. Vöröshagymát karikára szelünk, majd citromos, sós, cukros páclevet öntünk rá. 2-3 órai állás után fogyaszthatjuk. Főzés nélkül is elkészíthetjük hasonlóképpen.
Rakott csicsóka: A megfőzött csicsókát karikára szeljük és tűzálló tálba egy sort rétegezünk belőle. Erre füstölt kolbászt, ismét csicsókát, majd keményre főtt tojáskarikákat helyezünk. A rétegezést addig ismételjük, amíg a tál megtelik (közben enyhén megsózzuk). Ekkor tejföllel leöntjük, és sütőben pirosra sütjük.
Csicsókalepény: 60 dkg gumót megfőzünk kb. 20-25 perc alatt, áttörjük, liszttel és 2 tojással összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd nagykanállal forró olajban kiszaggatjuk. Csirkehússal és kelbimbóval a legízletesebb.
Grosz Tamás
Forrás: Szabad Föld

receptek még: Chili & Vanilia; Dolce Vita